Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /home/u996043530/domains/szltechnik.hu/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203
Szolgáltatásaink - SZL Technik

Szolgáltatásaink

Fémmegmunkálás

Fő tevékenységi körünk a forgácsolás egyedi és CNC technológiával bármilyen nagyságrendben.

Legfőbb partnereink közt említhető a Geftech Kft. Mellette számos gépépítő, illetve gyártó cég veszi igénybe szolgáltatásainkat. Pl.: Intec Austria, Borg Warner, Grundfos, Reckitt Benckiser, Bridgestone, Cloud Network Technology, Sáhó fémforgácsoló Kft.

Alkatrészeink készültségi állapota a vevői igényeknek megfelelően különböző. A szükséges technológiákat melyek házon belül nem végezhetőek el, szerteágazó, jól kiépített alvállalkozói háttérrel tudjuk biztosítani: köszörülés, foszfátozás, különböző hőkezelési módok, nitridálás, eloxálás, barnítás, porfestés, horganyzás, lézervágás, lángvágás.

Modern méréstechnikai eszközökkel ellenőrizzük a gyártás közbeni valamint a kész termékek felületi és méretbeli megfelelését, rendelkezünk kaliberekkel illetve a szükséges mérőeszközökkel.

Modern méréstechnikai eszközökkel ellenőrizzük a gyártás közbeni valamint a kész termékek felületi és méretbeli megfelelését, rendelkezünk kaliberekkel illetve a szükséges mérőeszközökkel.


Alkatrész- és szerszámgyártás

Alkatrészgyártás Tatabányán magas szinten az üzemünkben!

A modern gépparkunknak köszönhetően bonyolult alkatrészeket is magas színvonalon tudunk gyártani. CNC forgácsolással biztosítjuk az alkatrészek pontosságát.

Műszaki rajz vagy modell alapján egyedi alkatrészek elkészítése maximális pontossággal és mérési jegyzőkönyvvel.

 • alkatrészek tervezése és előállítása nyers alapanyagokból,
 • egyedi mechanikus szerkezeti megoldásokkal ellátott alkatrészek készítése,
 • autó-motor alkatrészek fémes mechanikáinak készítése,
 • gyűrűk, tengelyek, fogaskerekek, csapágyas forgórészek készítése

A teljes gyártási folyamatot biztosítjuk ügyfeleink számára, az alapanyag beszerzésétől kezdve a késztermékek kiszállításáig.

 • Autóipari alkatrészek gyártása
 • Lakatosipari alkatrészek gyártása
 • Vasúti gépalkatrész
 • Épület gépészeti alkatrészek
 • Elektronikai alkatrészek
 • Pneumatikus alkatrészek
 • Hidraulikus bekötő és csatlakozó alkatrészek
 • Gyártó gépek alkatrészgyártása

Felületkezelés

Cink-mangán foszfátozással, illetve meleg barnítással bővült az SZL Technik Kft. szolgáltatási köre. Az új üzem 2019 áprilisában került átadásra. A teljesen automata cink-mangán foszfátozó, illetve a barnító sor az alkatrészek olajozásáról és szárításáról is gondoskodik.

Foszfátozás

A legtöbb festési technológiánál előkezelésként alkalmazzák, de önálló felület kialakító technikaként is megállhatja helyét. A cinkfoszfátozás sötétszürke színt biztosít az acéloknak, szigetelőképességét növeli, korlátozott mértékig. A cinkfoszfátozás utáni krómozással növelhető az anyag korrózióállósága, illetve minimálisan növeli az anyag hidegalakíthatóságát útóviaszos kezeléssel. A mangánfoszfátozásnak kopásállóság elleni védelemnél van szerepe, színe a sötétszürkétől a kopottabb feketéig változhat. Főleg acélon, ritkán cink, alumínium és ötvözeteit lehet foszfátozni. Rétegvastagság: kb. 5 mikron.

Barnítás

Az acélok barnítása régóta ismert technológia. A barnítás lényege, hogy szabályozott körülmények között vas-oxid (hasonló, mint a rozsda) réteget hozunk létre az acélon. Két típusa ismert: a tűzi- és a vegyi barnítás. Tűzi barnítás során az acél munkadarabot hevítjük, majd olajban hűtjük. Kb. 200-300 fokig hevítjük, különböző savakkal kezeljük, majd lehűtjük az alkatrészt. A vegyi barnítás sokkal alacsonyabb hőfokon játszódik le, gyártók által forgalmazott vegyszerekkel kezeljük, gyakran akár szobahőmérsékleten is barnává maratható az acél felülete. Az így létrehozott oxidréteg megvédi az acélt a további rozsda keletkezésétől, így a rozsdásodás okozta hólyagosodás elkerülhető.

A teljesen automata sorok 600 x 1500 x 1100 mm-es kádakkal rendelkeznek. Az alkatrészek olajozása és szárítása is a gép funkciói közé tartozik. Összkapacitás 10-10 tonna naponta. Az alkatrészek felületkezelését rövid határidővel vállaljuk.

Kérdése van?
Lépjen velünk kapcsolatba

+36 20 972 7583


KÜLDJÖN ÜZENETET